Οι Άγιοι της εκκλησίας μας είναι η αριστοκρατία του γένους μας

, , No Comments
Οι Άγιοι της εκκλησίας μας είναι η αριστοκρατία του γένους μας, τόνισε στο κήρυγμα του στον μεγάλο πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στην μνήμη του Αγίου Αθανασίου, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης.

Αν θέλουμε να δούμε πώς πραγματικά φέρονται οι άνθρωποι στους ανθρώπους, πρέπει να ανατρέξουμε στην αριστοκρατία του γένους και της εκκλησίας μας, που είναι οι Άγιοι τόνισε σε άλλο σημείο ο Πανοσιολογιώτατος. Πρέπει να δούμε την δική τους την συμπεριφορά ποια ήταν απέναντι στους άλλους. Αυτήν την συμπεριφορά οφείλουμε να μιμηθούμε, αυτόν τον τρόπο ζωής να εγκολπωθούμε, αυτά τα βήματα τα δοκιμασμένα και σωτήρια και λυτρωτικά να περιπατήσουμε. Έτσι και ο Άγιος Αθανάσιος έκανε μία κυψέλη αρετών, ένα θυμιατήρι προσευχών και δεήσεων, μία όαση πνευματική, μία ευλογημένη πολιτεία στον ευλογημένο Άθωνα, για να σωθούν οι άνθρωποι και μέσα από αυτήν την κυψέλη να αναπέμπονται προσευχές  για να σωθεί ολόκληρη η οικουμένη. Γι' αυτό ο Άγιος ο Αθανάσιος ο Αθωνίτης είναι εις εκ των μεγαλυτέρων ευεργετών της εκκλησίας μας, διότι δεν δημιούργησε ένα νοσοκομείο που μπαίνουν ασθενείς μέσα και θεραπεύονται, δεν δημιούργησε απλά ένα ιατρείο ψυχών, δεν δημιούργησε μόνο χώρους δωμάτια, κελιά, εκκλησίες, χώρους για να λατρεύεται ο Θεός, δημιούργησε ένα εργαστήριο αγιότητος, που μέσα σε αυτό προσήλθαν και προσέρχονται χιλιάδες ψυχές όπου αγιάζονται, ευλογούνται, μετανοούν, δακρύζουν και σώζονται.
Στην συνέχεια ο Πανοσιολογιώτατος ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Μονής Μεγίστης Λαύρας, όπου ανήκει αυτό μετόχι,  π. Πρόδρομο, που όπως είπε αποτελεί έναν αρχοντικότατον, ευγενέστατον και φιλοξενότατον άνθρωπο και στο οποίο αυτό μετόχι της πόλεως μας μας είναι υπεύθυνος ο π. Ιωαννίκιος.

 
imka.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου