ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ

, , No Comments

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛΓιορτάζουμε σήμερα 26 Μαρτίου, ημέρα της Συνάξεως του Αρχαγγέλου Γαβριήλ, ας πούμε λίγα λόγια:

Η Εκκλησία μας, τιμά την Σύναξη του Αρχαγγέλου Γαβριήλ σήμερα, διότι στις 25 Μαρτίου προανήγγειλε στην Παρθένο Μαρία την ενσάρκωση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
Το όνομα Γαβριήλ σημαίνει "Ανθρωπος του Θεού". Στην Αγία Γραφή, τον Αρχάγγελο Γαβριήλ τον συναντάμε μία φορά στην Παλαιά Διαθήκη και δύο φορές στην Καινή Διαθήκη.
Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, θα μπορούσε κανείς να πει, ότι είναι ο Αγγελιοφόρος των καλών ειδήσεων, ο "ρόλος" του και οι "αποστολές" του από τον Θεό, είναι οι χαρμώσυνες...
Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ είναι αυτός που απεστάλει απο τον Θεό στον Ζαχαρία ώστε να του αναγγείλει τη γέννηση του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, όπως επίσης και στην Κυρία Θεοτόκο μας, την Παναγία μας, για να την Χαιρετίσει και να Της φέρει το μήνυμα της επικείμενης γέννησης του Σωτήρος του κόσμου όλου. Στον Προφήτη Δανιήλ, για να εξηγήσει τα οράματα τα οποία είχε δει αυτός και να αποκαλύψει τον χρόνο της ελεύσεως του Μεσσία.

Είθε ο Άρχων Γαβριήλ, να είναι δίπλα μας, φύλακας και οδηγός στο δρόμο μας προς τον Κύριο.

Εύχομαι χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!

Απολυτίκιο:

Φερωνυμία καταλλήλω ἐμπρέπων, καθυπουργεῖς ἐν τὴ τοῦ Λόγου σαρκώσει, ὡς στρατηγοὶ τῶν Ἀσωμάτων τάξεων ὅθεν εὐηγγέλισαι, τὴ Παρθένω Μαρία, χαῖρε προσφωνῶν αὐτή, τὸν Θεὸν γὰρ συλλήψη, ὂν ἐκδυσώπει σώζεσθαι ἠμᾶς, τοὺς σὲ ὑμνοῦντας, Γαβριὴλ Ἀρχάγγελε.


Το Απολυτίκιο ψάλλει ο αρχ. π. Νικόδημος Καβαρνός

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου