ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΙΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΓΚΛΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝΤΩΝ

, , No Comments

ΑΓΙΟΣ ΦΙΛΗΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝΤΕΣΓιορτάζουμε σήμερα 27 Μαρτίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Φιλητού του Συγκλητικού και των συν αυτώ μαρτυρησάντων, ας πούμε λίγα λόγια:

Επί αυτοκρατορίας Ανδριανού και σε περίοδο διωγμού το 125 μ.Χ.  ο Άγιος Φιλητός με τη σύζυγό του Λυδία και τα δυο τους παιδιά,
Θεοπρέπιος και Μακεδόνας, συνελήφθησαν και τους ζητήθηκε να αρνηθούν την πίστη τους στον Χριστό. Αλλά γονείς και παιδιά, έμειναν πιστοί στον Χριστό. Ούτε ταράχτηκαν καθόλου, όταν δόθηκε η διαταγή να τους θανατώσουν με βασανιστήρια. Αντίθετα, τα υπέμειναν με θαυμαστή καρτερία και μεγάλο θάρρος. Τέτοια υπήρξε η σταθερότητα και η πραότητα τους απέναντι στους δήμιους, ώστε οι παρευρισκόμενοι άρχοντες, Αμφιλόχιος και Κρονίδης, πίστεψαν κι αυτοί στον Χριστό. Και επειδή επέμεναν, διατάχθηκε να θανατώσουν μαρτυρικά και αυτούς. Κατόπιν, σειρά βασανιστηρίων εφαρμόστηκαν εναντίον της οικογένειας, που με παρέμβαση της Θείας Δυνάμεως δεν είχαν αποτέλεσμα. Όλοι τους μαρτυρικά παρέδωσαν την ψυχή τους στον Κύριο.

Εύχομαι χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου