Το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδος έχει σημειώσει περαιτέρω πρόοδο προς την επίτευξη των στόχων του, επισήμαναν οι εκπρόσωποι της τρόικας, παρουσίαζοντας τα συμπεράσματα από τον νέο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας.
Παρά τις καθυστερήσεις σε ορισμένους τομείς, υλοποιούνται σταδιακά οι δημοσιονομικές και οι ευρύτερες μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων στόχων του προγράμματος.
Η επικαιροποίηση του μνημονίου, στην οποία συμφώνησαν το υπουργείο Οικονομικών και οι επικεφαλής της τρόικας προβλέπει σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας στο δεύτερο μισό του 2011 και θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το 2012.
Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπείας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα, Μπομπ Τράα, συνέστησε για την μείωση του Δημοσίου Χρέους επιθετικότερη πολιτική στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων.
Μιλώντας στο συνέδριο που διοργάνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, ο Ολλανδός αξιωματούχος υποστήριξε ότι το δημόσιο χρέος δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται πλέον με περικοπές στις συντάξεις και πως το κράτος πρέπει να προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις, για να μειώσει το χρέος, να βάλει τους κανόνες που θέλει και μετά να εκχωρήσει σε ιδιώτες τη λειτουργία και εκμετάλλευση οργανισμών, λιμανιών κ.λπ.
Επικριτικός ήταν ακόμη στην πρόοδο που έχει συντελεστεί στο ζήτημα της διαφάνειας. Όπως είπε: "παρά τα όσα έχουν διαδραματιστεί το τελευταίο διάστημα το Ελληνικό Δημόσιο δεν γνωρίζει ακόμη που πηγαίνουν οι κρατικές δαπάνες και κατά πόσο αξιοποιούνται. Επιπροσθέτως άσκησε κριτική γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση δεν είναι ακόμη σε θέση να γνωρίζει τις οφειλές του Δημοσίου".
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αυτό σημαίνει πως οι ξένοι βάζουν σε εφαρμογή το Σχέδιο Ξεπουλήματος, πολύ νωρίτερα από ότι αναμενόταν, με σκοπό, αφού ξεπουληθούν στρατηγικές επιχειρήσεις, νησιά, ακίνητα, λιμάνια, αεροδρόμια, βουνά με ορυκτό πλούτο, σιδηρόδρομοι, ενέργεια και άλλα, να υποχρεωθεί στη συνέχεια η Κατεχόμενη Αθήνα, με τα λεφτά της Εκποίησης, να ξαναγοράσει τα δικά της Ομόλογα στην Δευτερογενή Αγορά, να σώσει δηλαδή τους δανειστές μας και να τους απαλλάξει από χαρτιά, δίνοντας γη και ύδωρ! ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ο κερδοφόρος ΟΠΑΠ θα γίνουν χαρτιά χωρίς αξία, με το πρόσχημα της δήθεν μείωσης του χρέους μέσω της επαναγοράς Ομολόγων, τα οποία δεν συνιστούν Χρέος, καθώς ο αγοραστής-επενδυτής αποδέχεται με την αγορά τους το ρίσκο της αξίας ή απαξίας τους!
ΑπάντησηΔιαγραφή